درمان جوش

درمان جوش ها

جوش ها (Acne)

یکی از شایع ترین و اصلی ترین مشکلات پوستی که در سراسر جهان فراگیر است، جوش های پوستی است.

جدی ‌ترین و درناک ترین حالت جوش، جوش چرکی است که به شکل برآمدگی های بزرگ روی سطح پوست دیده می شود.

آنچه در ادامه می خوانید:

با مرکز علمی آموزشی و پژوهشی ایرانیان ملل همراه باشید.

دلایل جوش صورت

  • استرس و اضطراب: استرس و درگیری های ذهنی شدید، با تغییر سطح هورمون ها در بدن، منجر به ایجاد جوش می شود. استرس باعث افزایش تولید کورتیزول و آدرنالین و در نهایت جوش می شود.
  • سن: اکثر افراد در سنین نوجوانی و بلوغ، شاهد جوش صورت هستند.
  • ارث و ژنتیک: عوامل ژنتیکی در جوش های صورت و بدن بسیار موثر هستند.
  • عدم رعایت بهداشت: رعایت نکردن بهداشت فردی، استفاده از محصولات آرایشی بی کیفیت، خوابیدن با آرایش و کرم صورت و… باعث جوش زدن روی صورت می شود.
  • اختلالات هورمونی: یکی از عوامل ایجاد جوش که با آزمایش مشخص می شود، اختلالات هورمونی است. مشکلات زمینه ای هورمونی در خانم ها مانند تخمدان پلی کیستیک، باعث جوش زدن می شود.

در ادامه ی مطلب، دلایل جوش صورت در خانم ها را به طور تخصصی ذکر کرده ایم. چرا که سیستم بدنی خانم ها، از نظر هورمونی با مردان متفاوت است.

دلایل جوش صورت در زنان

خانم ها معمولا نسبت به جوش های صورت خود، حساسیت بیشتری نسبت به مردان دارند.

علت بیشتر جوش های صورت در زنان، ترشحات غدد سباسه و مسدود شدن مسیر خروجی آن و در نهایت عفونی شدن با یک پاتوژن به نام پروپیونی باکتریوم است.

تغییر هورمون ها مثل دی هیدروتستوسترون، دی هیدرواپی اندروستندیون سولفات، استنتروژن، هورمون رشد و… از عوامل دیگری است که باید به آن ها توجه کرد.

همچنین تغییرات هورمون ها در بارداری و چرخه ی قاعدگی، مسئله ای است که نباید از آن غافل شد. پس از پایان چرخه ی قاعدگی و در نهایت یائسگی، هورمون استروژن به شدت کاهش پیدا می کند و باعث بروز جوش در ناحیه ی صورت می شود.

تعداد زیادی از خانم ها، از مواد و محصولات آرایشی، استفاده می کنند. این محصولات آرایشی باعث افرایش جوش های پوستی می شود، اما با این حال همچنان زنان و دختران از این مواد برای پوشاندن جوش ها استفاده می کنند که نه تنها تاثیر ندارد، بلکه میزان جوش ها را بیش از پیش می کند.

از آنجایی که زنان و دختران حساسیت زیادی روی پوست صورت خود دارند، و از روش های مختلفی (که در ادامه بیان می شود) برای درمان آن ها استفاده می کنند، باید در نظر داشته باشند که جوش و جای آن یک شبه ایجاد نمی شود، بنابراین نباید انتظار داشت که یک شبه و به سرعت از بین بروند.

مقاله مرتبط   مراقبت های بعد از بوتاکس

درمان جوش فرایندی طولانی مدت است و نیازمند پیگیری های زیاد است و به تبلیغاتی که در آن سعی دارند توجه شما را به درمان جوش در یک روز (مدت کوتاه) جلب کنند، توجهی نکنید.

جوش ها علاوه بر ظاهر، روی روان و اعتماد به نفس افراد تاثیر می گذارند. بنابراین افراد زیادی به دنبال درمان آن هستند.

مرکز علمی آموزشی و پژوهشی ایرانیان ملل با برگزاری کلاس ها و دوره های تخصصی پوست و مو، برای علاقه مندان و کارجویان، فرصت شغلی مناسبی فراهم کرده است.

افرادی که تمایل به فعالیت در این حوزه دارند، می توانند با شرکت در این کلاس ها، ضمن این که به طور تخصصی از پوست خود مراقبت می کنند و به درمان آن می پردازند، می توانند وارد بازار کار شوند و کسب درآمد کنند.

بازار کار حوزه های زیبایی از فعال ترین بازار کارهای موجود است که امکان پیشرفت زیادی در آن وجود دارد.

در پایان دوره به شرکت کنندگان در دوره ها، مدرک معتبر اعطا می شود که این مدارک قابلیت استعلام از وزارت بهداشت و قابلیت ترجمه دارند.

در صورت تمایل، می توانید به سایت ما مراجعه نمایید و از شرایط و نحوه ی ثبت نام در کلاس ها مطلع شوید.

با مرکز علمی آموزشی و پژوهشی ایرانیان ملل همراه باشید.

انواع جوش صورت

به طورکلی جوش ها در دو گروه عفونی و غیرعفونی دسته بندی می شوند. در این دسته بندی، جوش های دیگری نیز وجود دارند. این جوش ها عبارتند از:

  • جوش ‌های سرسفید: از رایج ترین انواع جوش های غیرعفونی، جوش های سرسفید هستند که معمولا به صورت دایره ای و کوچک با اطراف قرمز، روی پوست ظاهر می شوند.
  • جوش ‌های سرسیاه: جوش های سرسیاه به شکل کوچک و سیاه، با تعداد زیاد روی پوست ظاهر می شوند. این نوع جوش را اکثر افراد تجربه می کنند و از جمله جوش های خفیفی است که به راحتی درمان می شود.
  • آکنه: آکنه نوعی بیماری پوستی است که در اثر تجمع چربی و سلول‌ های مرده در فولیکول ‌های مو به وجود می آید.

افرادی که بیشتر مستعد جوش هستند

در پاسخ به این سوال باید گفت که همه ی افراد، در تمامی گروه های سنی مستعد جوش هستند. اما نوجوانان بیشتر از سایرین در معرض جوش هستند و علت بروز جوش در نوجوانان، تغییرات هورمونی و رشد طبیعی است.

مراقبت از جوش ها

  • جوش های صورت را نباید به هیچ وجه فشار داد.
  • به جوش های صورت دست نزنید و آن ها را نکنید.
  • صورتی که جوش و آکنه دارد را نباید زیاد و شدید شست، به آرامی آن را شستوشو دهید.
  • صورت خود را با آب ولرم و به صورت ملایم بشویید.
  • از مواد آرایشی و زیبایی بدون چربی استفاده کنید.
  • قبل از استفاده از کرم یا لوازم آرایشی، حتما دست های خود را بشویید.
  • بهداشت پوست خود را رعایت کنید.
  • آب، میوه و سبزیجات مصرف کنید.
  • از روبالشی تمییز استفاده کنید.
  • پس از تعریق زیاد (مثلا بعد از ورزش)، حتما صورت خود را بشویید.
  • از کرم ضدآفتاب استفاده کنید.
  • از قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید خودداری کنید.
مقاله مرتبط   ایمپلنت های دندانی

درمان جوش

  • درمان لیزری جوش: لیزر با از بین بردن سطحی ترین لایه ی پوست، جوش ها و جای جوش را از بین می برد. درمان لیزری برای پوست های حساس توصیه نمی شود.
  • لایه بردارهای شیمیایی: لایه بردارهای شیمیایی با از بین بردن سلول‌ های مرده ی پوست و تحریک پوست برای تولید سلول های جدید، استفاده می شود. این لایه بردارها 3 نوع هستند:
  1. لایه بردارهای سطحی
  2. لایه بردارهای متوسط
  3. لایه بردارهای عمیق
  • میکرونیدلینگ: یکی از روش های درمانی فوق العاده، روش میکرونیدلینگ است. در این روش به اطراف جای زخم سوزن زده می شود تا پوست مجبور به کلاژن سازی شود و در نهایت این کلاژن ها، باعث صاف شدن و از بین رفتن جوش ها می شود.
  • فوتودینامیک (PDT): در این روش، یک پماد مخصوص به جوش زده می شود، و نور کنترل شده ی قرمز یا آبی رنگی، بر روی جوش تابیده می شود تا مقدار چربی کاهش پیدا کند.

درمان جوش با اصلاح رژیم غذایی

یکی از مهم ترین عواملی که منجر به ایجاد جوش روی سطح پوست می شود، تغذیه است. افرادی که چربی و قند زیادی مصرف می کنند، تعداد جوش های بیشتری نسبت به سایرین دارند.

این افراد برای درمان جوش ها، باید رژیم غذایی خود را اصلاح کنند. برای اصلاح رژیم غذایی، در گام ابتدایی، غذاهای فست فودی، انواع شیرینی، شکلات و… باید کم و حتی حذف شود.

در مقابل مواد غذایی و خوراکی های سالمی که برای پوست و درمان جوش مفید هستند مثل میوه ها و سبزیجات، باید جایگزین شوند.

درمان جوش به روش خانگی

اولین گام برای از بین بردن جوش ها، اطلاع از نوع و دلیل جوش زدن است. در صورتی که شما علت را شناسایی کنید، می توانید در روند درمان موفق باشید.

  • درمان خانگی جوش صورت با آبلیمو: یک تکه پنبه را با آب لیموی تازه آغشته کنید. روی پوست صورتتان بمالید و اجازه دهید برای مدتی روی پوست بماند. آبلیمو پوست را روشن می کند و به از بین رفتن چربی های پوست کمک می کند.
  • درمان خانگی جوش با رزماری: عصاره ی گیاه رزماری حاوی موادی است که خاصیت آنتی اکسیدانی، ضد باکتریایی و ضد التهابی دارد و برخی جوش ها که در اثر باکتری ایجاد شدند را، از بین می برد.
  • درمان خانگی جوش با استفاده از یخ: گذاشتن یخ بر روی آکنه، باعث تسریع روند بهبودی می شود. روزی سه بار در روز به مدت 10 دقیقه، یخ را روی نواحی ملتهب قرار دهید.

برای اطلاع از دیگر روش های درمان جوش، به مقالات دیگر مراجعه کنید.

نوشته قبلی

فیشیال (Facial)

نوشته بعدی

دوره آموزش تکنسین داروخانه در شیراز با مدرک معتبر

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
مشاهده همه نظرات
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

ایجاد حساب کاربری
مشاوره رایگان همه دوره ها
به مناسبت روز پرستار

۵۰۰ هزار تومان تخفیف

کاشت مو-کاشت ابرو-مدیریت زخم
کمک بهیاری-فوریت پزشکی