قرص های قبل از کاشت مو
قرص های قبل از کاشت مو به دلیل توصیه های پزشکان باید قبل از عمل کاشت مو مصرف شوند و یا برخی از آن ها به هیچ عنوان نباید مصرف شوند. کاشت مو از عمل های جراحی کم خطر است که برخی از انوع آن حتی بخیه و خونریزی هم ندارد. اما جهت رسیدن به نتیجه ی مطلوب و دلخواه، باید مراقبت هایی قبل و بعد کاشت مو اعمال شود. قرص های قبل از کاشت مو از جمله این مراقبت ها است که در صورت رعایت نشدن، ممکن است در روند بهبودی زخم ها و فرایند رشد مو اختلال ایجاد کند.
مفید ترین قرص های قبل از کاشت مو
مصرف برخی قرص ها و داروها می تواند روی کیفیت کاشت مو تاثیر بگذارد.
از جمله قرص هایی که قبل از کاشت مو توصیه می شود:
- قرص سفالکسین 500: معمولا این دارو برای درمان عفونت های پوستی مورد استفاده قرار می گیرد. با مشورت و تجویز پزشک می توانید قبل از کاشت مو قرص سفالکسین 500 را مصرف کنید. از مزایای مصرف این قرص، کاهش خطر ابتلا به عفونت های احتمالی و کاهش التهاب است. قرص سفالکسین 500 عوارضی نیز دارد، عوارضی مانند: دل درد، تهوع، استفراغ، اسهال و به طور کلی عوارض گوارشی، واکنش های آلرژیک مثل آبریزش بینی و تنگی نفس. نادر ترین و کم احتمال ترین عارضه ی ناشی از قرص سفالکسین 500، اختلال در کبد است.
مضر ترین قرص های قبل از کاشت مو
همانطور که مصرف قرص هایی قبل از کاشت مو به روند رشد و درمان کمک می کند، مصرف برخی داروها و قرص ها ممکن است عوارض زیادی به همراه داشته باشد.
قرص هایی مانند:
- کپسول های ویتامین e
- امگا 3
- ژلوفن
- آسپرین
- وارفارین
- فنوتیازین
- آنتی هیستامین
- کلرپرومازین
در صورتی که داروی خاصی مصرف می کنید، حتما قبل از عمل کاشت مو آن را به پزشک اطلاع دهید تا در حین عمل و بعد از آن دچار مشکل نشویید.
قرص های بعد از کاشت مو
قرص های بعد از کاشت مو در صورتی توصیه می شود که با پزشک مشورت کنید و با تجویز پزشک مصرف آن را شروع کنید.
این قرص ها علاوه بر کمک به رشد مو، ممکن است از ریزش موها جلوگیری کنند.
- فیناستراید: یکی از بهترین قرص های کاشت مو، فیناستراید است که برای درمان طاسی با الگوی مردانه مورد استفاده قرار می گیرد. این دارو سطح DHT را کاهش می دهد که منجر به کاهش یا توقف ریزش مو می شود.
- هیدروکوتیزون: هیدروکوتیزون از داروهای ضد التهاب است که افراد پس از کاشت مو، برای کاهش تورم و خارش سر از آن استفاده می کنند.
- بیوتین: بیوتین نوعی ویتامین H شناخته شده است. این ویتامین از ویتامین های ضروری برای رشد و سلامت مو، پوست و ناخن است. همچنین در صورت عدم تمایل به مصرف این دارو، می توانید آن را در منابع و غذاهای طبیعی مختلف مانند تخم مرغ، آجیل و غلات دریافت کنید.
- ویتامین D: ویتامین D در حفظ سلامت فولیکول های مو نقش بسیار مهمی دارد. در صورتی که ویتامین D بدن کم باشد، موها ریزش پیدا می کنند.
- هیرویت: این قرص بسیاری از ویتامین های گروه B و همچنین زینک، آهن و متیونین را دارد. با مصرف این قرص حتی در مدت زمان کوتاه می توانید شاهد رشد موها و کاهش ریزش آن باشید.
- ریجن دایت: این قرص تقریبا همه ی مواد مغذی که برای رشد مو مفید هستند را شامل می شود. عوارض خاصی از مصرف این دارو گزارش نشده است و به راحتی در دسترس است.
- ماینوکسیدیل: ماینوکسیدیل یک داروی موضعی است که به شکل خوراکی نیز یافت می شود. ماینوکسیدیل با تحریک فولیکول های مو، منجر به رشد موها می شود. همچنین این قرص بدون نسخه ی پزشک نیز، در دسترس است.
- استامینوفن کدئین دار: استامینوفن کدئین دار از جمله داروهای مسکنی است که بعد از کاشت مو، جهت کاهش درد مصرف می شود. از آنجایی که داروهایی که منجر به رقیق شدن خون می شوند مثل ژلوفن نباید مصرف شوند، استفاده از استامینوفن کدئین دار توصیه می شود.
- آنتی بیوتیک: پس از هر عمل جراحی ممکن است فرد با عفونت در ناحیه ی جراحی مواجه شود. معمولا پزشکان پس از کاشت مو، به افراد توصیه می کنند جهت جلوگیری از عفونت آنتی بیوتیک مصرف کنند. آنتی بیوتیک به دو صورت خوراکی و موضعی وجود دارد.
- آزیترومایسین: آزیترومایسین یکی از شایع ترین آنتی بیوتیک هایی است (چرک خشک کن) که افراد بعد از کاشت مو از آن استفاده می کنند.
لازم به ذکر است که تمامی داروها و قرص هایی که ذکر کردیم (تمام قرص های قبل و بعد از عمل کاشت مو) فقط با نسخه و اجازه ی پزشک باید مصرف شوند. در صورت مصرف سرخود و بدون تجویز پزشک، ممکن است عوارض جبران ناپذیری را به دنبال داشته باشد.
توصیه های قبل و بعد کاشت مو
اگر به دنبال نتیجه ی مورد نظر خود از کاشت مو هستید باید اقدامات و توصیه هایی را رعایت کنید.
توصیه های قبل از کاشت مو:
- عدم مصرف سیگار، قلیان و سایر مواد مخدر (دو ماه قبل از عمل کاشت مو)
- عدم مصرف کپسول ها و قرص های حاوی ویتامین E ، آسپیرین، داروهای ضد انعقاد خون (ده روز قبل از عمل کاشت مو)
- عدم مصرف مشروبات الکلی (یک هفته قبل از عمل کاشت مو)
- مشورت با پزشک در خصوص مصرف داروهای گیاهی
- مشورت با پزشک در خصوص مصرف داروهای مسکن و خواب آور، آنتی هیستامین، فنوتیازین، کلرپرومازین و پرومتازین و…
- عدم مصرف مانیوکسیدیل و محلول های مشابه (دو هفته قبل از عمل کاشت مو)
- عدم مصرف داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی مثل دیکلوفناک، ناپروکسن، پیروکسیکام و…
- و در نهایت استراحت و خواب کافی قبل از کاشت مو الزامی است.
توصیه های بعد از کاشت مو:
- عدم مصرف سیگار و قلیان و مشروب
- خودداری از لمس و خاراندن پوست سر
- خودداری از ورزش های سنگین و شنا
- خودداری از انجام فعالیت هایی که موجب تعریق سر می شوند
- پرهیز از شست و شوی سر با آب خیلی داغ یا آب خیلی سرد
- پرهیز از شانه زدن سر حداقل تا یک ماه
- اجتناب از تابش نور مستقیم آفتاب روی سر
- خودداری از مصرف چای (حداقل تا دو هفته چراکه چای منجر به رقیق شدن خون می شود)