بلاگ

21 مورد از عوامل ریزش مو در مردان که باید بدانید

21 مورد از عوامل ریزش مو در مردان که باید بدانید

عوامل ریزش مو در مردان پس از 40 سالگی نمایان می‌شود. اما برخی از مردان جوان نیز پیش از این سن دچار مشکل ریزش مو می‌شوند. زمانی که سرعت ریزش موها نسبت به رویش دوباره آنها بیشتر شود، شما دچار کم‌پشتی‌ مو یا از دست دادن مو در بخش‌هایی از سر خود می‌شوید. بالای پیشانی نخستین جایی است که موهای خود را از دست می‌دهد. پس از آن، فرق سر دچار ریزش مو می‌شود. در برخی مردان نیز ریزش موها تمام سطح بالای پیشانی تا پایین‌تر از فرق سرشان را در بر می‌گیرد.

با ما همراه باشید تا به بررسی الگوی ریزش موی مردانه و انواع دیگر ریزش مو در مردان بپردازیم.

بررسی عوامل ریزش مو در مردان:

گاهی تشخیص دلیل اصلی ریزش مو در مردان مشخص است. اما گاهی نیز برای پیدا کردن عامل اصلی ریزش مو باید سبک زندگی اقایان را مورد بررسی قرار دهیم. از مهم‌ترین دلایل ریزش موی مردان که همه مردم آن را می‌شناسند، ریزش موی ارثی یا ژنتیک است. با اینکه راه‌هایی برای کند کردن روند این نوع ریزش مو وجود دارد، اما هنوز درمان قطعی آن پیدا نشده است.

اما کنترل عوامل دیگر ریزش مو در مردان آسان‌تر است. البته برای درمان هرکدام از دلایل ریزش موی مردان، ابتدا باید دلیل اصلی را پیدا کنیم. پیدا کردن عامل اصلی ریزش مو گاهی آسان، اما گاهی هم بسیار دشوار است.

آشنایی با عوامل ریزش مو در مردان:

آشنایی با عوامل ریزش مو در مردان

آشنایی با عوامل ریزش مو در مردان

موی مردها به‌دلایل مختلفی شروع به ریزش می‌کند. ریزش مو در مردها ممکن است به‌اندازه‌ای باشد که بخشی از کف سرشان خالی از مو یا بسیار کم‌مو شود. از دلایل ریزش موی مردان باید به موارد مختلفی اشاره کنیم:

1- ریزش مو با الگوی مردانه، ژنتیک یا Androgenic Alopecia:

20 درصد مردان در آغاز سال‌های جوانی دچار ریزش مو با الگوی مردانه می‌شوند. البته مردان بسیار دیگری هم در دهه سوم و چهارم زندگی خود این مشکل را تجربه می‌کنند. درصد مردانی که دچار ریزش مو از این نوع می‌شوند، در دهه پنجم زندگی به 50 درصد از کل جمعیت مردان می‌رسد. در ریزش موی ارثی، هورمون‌هایی مانند دی هیدراتستوسترون یا DHT در بدن مردان فعال می‌شود.

دلایل مختلفی ترشح این هورمون‌ها را در بدن مردان افزایش می‌دهد که بالا رفتن سن یکی از آنها است. از دیگر عواملی که کمک می‌کند تا ریزش موی ژنتیک تاثیرگذارتر شود، رعایت نکردن بهداشت و بی‌توجهی به مراقبت از موها است. فولیکول‌های مو در زمان ترشح هورمون‌هایی مانند دی هیدراتستوسترون نازک‌تر می‌شوند و ساقه موها را نازک‌تر می‌کنند. زمانی می‌رسد که برخی از این تارهای مو رشدشان متوقف می‌شود و پوست سر شما نمایان می‌گردد.

با شناخت این مورد از عوامل ریزش مو در مردان و احتمال بروز آن، شما می‌توانید از سال‌های آغاز جوانی برای آن چاره‌ای بیندیشید. به تاخیر انداختن ریزش مو با الگوی مردانه با روش‌های مختلف امکان‌پذیر است. برای کنترل این نوع ریزش مو نیاز است تا شما سبک زندگی خود را تغییر دهید. البته در صورت موفق نبودن، باید از روش‌های شیمیایی تقویت مو و در نهایت، از کاشت مو استفاده کنید.

2- استرس و شوک روحی:

استرس یکی دیگر از عوامل ریزش مو در مردان است. استرس تنها در ریزش موی شما تاثیرگذار نیست. اضطراب عامل ایجاد بسیاری از بیماری‌های جسمی و روحی در بدن بسیاری از مردم است. ممکن است استرس‌های خانوادگی، شغلی یا اجتماعی در زندگی شما به‌اندازه‌ای زیاد باشد که کنترل آن از دست شما خارج شود. در چنین شرایطی، امکان درگیر شدن شما با مشکل ریزش مو و بیماری‌های دیگر بیشتر می‌شود.

در شرایط حاد روحی، حتی دیده شده بخشی از موها دچار ریزش ناگهانی شده، یا همه موها در یک شب سفید شوند. در کنار استرس به‌عنوان عامل اصلی بسیاری از بیماری‌ها از جمله ریزش مو، باید به مواردی هم اشاره کنیم که برخی از مردم در زمان استرس دچار آن می‌شوند. مواردی مانند بازی کردن با موها، کشیدن یا کندن مو که می‌تواند آسیب به ریشه موها را به دنبال داشته باشند.

3- آسیب‌های جسمی:

آسیب‌های جسمی هم می‌تواند از عوامل ریزش مو در مردان به شمار رود. تصادف‌های شدید، حادثه‌های شدید شغلی و بیماری‌هایی مانند آنفلوانزا و کرونا هم ممکن است عاملی برای ریزش موی شما باشند.

مقاله مرتبط   آیا ریزش مو بعد از کاشت طبیعی است؟ علت‌های آن را بدانید.

4- بیماری تریکوتیلومانیا:

بیماری تریکوتیلومانیا نوعی بیماری است که به آن وسوسه کندن مو هم می‌گویند. افراد مبتلا به این بیماری همیشه با موهای خود بازی می‌کنند و آنها را از سر خود جدا می‌کنند. این مشکل رشد موهای شما را متوقف می‌کند و در درازمدت به کم‌مویی شما منتهی می‌شود.

5- بالا رفتن سن:

متاسفانه بالا رفتن سن یکی دیگر از عوامل ریزش مو در مردان و زنان است. با بالا رفتن سن سلول‌های پوست در ساخت مواد نگهدارنده و رشددهنده ریشه مو کم‌کار می‌شوند. همین نکته ریزش موهای شما را در سن 50 سالگی به بعد به دنبال دارد.

6- مصرف بیش از اندازه ویتامین A:

مصرف بیش از حد هر ماده مفید خوراکی ضررهایی برای بدن شما به همراه دارد. مصرف زیاد ویتامین A هم باعث ریزش مو می‌شود. مصرف زیاد این ویتامین شرایط سمی در بدن شما پدید می‌آورد که روی ریشه موها تاثیرگذار است. جالب است بدانید کمبود این ویتامین هم ریزش موها را به دنبال دارد.

7- کمبود پروتئین:

یکی از عوامل ریزش مو در مردان کمبود پروتئین است. برای تامین پروتئین بدن خود باید مواد مختلفی را مورد استفاده قرار دهید. گوشت، تخم‌مرغ، ماهی و حبوبات از مواد تامین‌کننده پروتئین به شمار می‌روند.

8- شست‌وشوی اشتباه موها:

روش شستن موهای شما هم نقش مهمی در محافظت از آنها به عهده دارد. شستن موها با آب داغ، چنگ زدن محکم پوست سر و به‌کارگیری شوینده‌های غیراستاندارد هم می‌تواند دلیل ریزش موی شما باشد.

9- کم‌خونی ناشی از کمبود آهن:

بدن شما ممکن است با انواع کم‌خونی‌ها روبه‌رو شود. نوعی از کم‌خونی با کمبود آهن در بدن شما به وجود می‌آید و جلوی ساخت هموگلوبین خون را می‌گیرد. هموگلوبین نقش مهمی در اکسیژن‌رسانی به سلول‌های پوستی و ریشه موهای شما دارد. به‌این‌ترتیب، یکی دیگر از عوامل ریزش مو در مردان کمبود آهن است.

10- کم‌کاری یا پرکاری تیروئید:

از دیگر عوامل ریزش مو در مردان مشکل کم‌کاری یا پرکاری تیروئید است. غده تیروئید ترشح هورمون تیروکسین را در بدن شما به عهده دارد. ترشح نامتعادل غده تیروئید تعادل هورمونی بدن شما را به هم می‌زند و باعث ریزش موهای شما می‌گردد. تشخیص به‌موقع این بیماری و مصرف داروهای مناسب آن جلوی این نوع ریزش مو را می‌گیرد.

بررسی عوامل ریزش مو در مردان

بررسی عوامل ریزش مو در مردان

11- کمبود ویتامین B:

یکی از مهم‌ترین عوامل ریزش مو در مردان و زنان کمبود ویتامین B است. ویتامین B نقش مهمی در سلامت سلول‌های بدن انسان بازی می‌کند. این ویتامین عملکرد درست سلول‌های مغزی را به عهده دارد. نقش دیگر این ویتامین در بدن شما کمک به محکم شدن ریشه مو و رشد موهای شما است. بسیاری از رژیم‌های غیراصولی که افراد برای لاغر شدن می‌گیرند، باعث کمبود این ویتامین در بدنشان و ریزش موهای آنها می‌شود.

12- مصرف زیاده‌ازحد مکمل‌های بدن‌سازی:

اگر شما هم از آن دسته مردان هستید که دوست دارید با مصرف مکمل‌های دارویی بدنی بی‌نقص و ورزیده داشته باشید، باید منتظر ریزش موهای خود هم باشید. مکمل‌های بدن‌سازی از مهم‌ترین عوامل ریزش مو در مردان به شمار می‌روند.

13- بیماری خودایمنی یا لوپوس:

در بیماری خودایمنی یا لوپوس، سیستم ایمنی بدن شما به سلول‌های سالم حمله می‌کند و آنها را از بین می‌برد. زمانی که سلول‌های پوستی و فولیکول‌های مو مورد حمله قرار گیرند، باعث ریزش مو می‌شوند. این بیماری را هم می‌توانیم یکی از عوامل ریزش مو در مردان به شمار آوریم.

14- بیماری آلوپسیا آره‌آتا:

همانند بیماری خودایمنی، بیماری آلوپسیا آره‌آتا نیز به فولیکول‌های سالم مو حمله می‌کند و آنها را از بین می‌برد. تفاوت این بیماری با بیماری لوپوس یا خودایمنی در این نکته است که آلوپسی آره‌آتا به یک منطقه حمله می‌کند. در زمان دچار شدن به این بیماری شما شاهد از دست دادن مو در بخشی از سر، ابرو یا بخش‌های دیگر بدن خود هستید. به این نوع ریزش مو ریزش موی سکه‌ای هم می‌گویند.

15- کشیدن سیگار:

کشیدن سیگار را هم از عوامل ریزش مو در مردان بدانید. سیگار کشیدن خون رسانی به فولیکول‌های مو را دچار مشکل می‌سازد و منجر به ریزش موها می‌شود.

16- کم کردن سریع وزن:

بسیاری از افرادی که وزن خود را کم کرده‌اند، با مشکل ریزش مو هم روبه‌رو بوده‌اند. اگر کم کردن وزن در زمان کوتاه و بدون در نظر گرفتن توصیه‌های پزشکی باشد، ریزش موی شدیدی به همراه دارد. نخوردن برخی از مواد معدنی و ویتامین‌ها نیتجه‌ای جز آسیب به بدن و ریزش موی شما در پی ندارد.

مقاله مرتبط   دوره آموزش کاشت مو در شیراز

17- شیمی‌درمانی:

شیمی‌درمانی از مهم‌ترین عوامل ریزش مو در مردان است. داروهای شیمی‌درمانی اختلال زیادی در رشد سلول‌های بدن افراد به وجود می‌آورد که ریزش موها را هم به دنبال دارد.

18- مصرف داروهای خاص:

مصرف برخی داروها هم با به هم زدن تعادل هورمونی بدن، ریزش موها را به دنبال دارند. برخی از داروهایی که برای فشار خون، افسردگی و روماتیسم تجویز می‌شوند، جزو این داروها هستند.

19- استفاده بیش‌از‌حد از وسایل حالت‌دهنده مو:

استفاده زیاده‌ازحد سشوار داغ، اتوی مو و محصولات مشابه هم می‌توانند جزو عوامل ریزش مو در مردان به شمار روند. آسیب چنین وسایلی تدریجی است و به خشک و ضعیف شدن ساقه مو منجر می‌شود. آسیب به فولیکول‌ها ضرر بعدی است که ریزش موها و کم‌مویی شما را به دنبال دارد.

20- آب‌وهوای نامناسب:

زندگی در مناطق گرم و خشک رطوبت پوست و موهای شما را می‌گیرد و آنها را خشک می‌کند. سرمای زیاد هم باعث آسیب به موهای شما می‌شود. همین دو نکته می‌تواند موهای مردانی را که در معرض تابش آفتاب داغ و سرمای شدید باشند را دچار ریزش کند.

21- کم شدن آب بدن:

شاید باورش کمی سخت باشد، اما آب نخوردن هم باعث ریزش موی شما می‌شود. کم‌آبی بدن در مدت طولانی بیماری‌های گوناگونی برای شما به ارمغان می‌آورد. موهای بدنی که آب مورد نیازش را مصرف نکند، دچار خشکی و پس از آن، ضعیف و شکننده می‌شوند. ریشه‌های موها هم در زمان طولانی آسیب می‌بینند و شروع به ریزش می‌کنند.

درمان ریزش مو با توجه به عوامل ریزش مو در مردان:

درمان ریزش مو با توجه به عوامل ریزش مو در مردان

درمان ریزش مو با توجه به عوامل ریزش مو در مردان

با توجه به متفاوت بودن عواملی که باعث ریزش مو در مردان می‌شود، درمان آنها هم با یکدیگر متفاوت است. مهم‌ترین راه‌های درمان ریزش مو را بدانید:

  • داشتن رژیم غذایی مناسب.
  • افزودن مواد دارای آهن به رژیم غذایی.
  • استفاده از مکمل‌های ویتامینی.
  • افزودن مواد معدنی به رژیم غذایی.
  • استفاده از پروتئین در رژیم غذایی.
  • مراقبت درست از موها.
  • افزایش گردش خون در موها با ماساژ و روش‌های دیگر.
  • بهره‌گیری از محصولات ضد ریزش مو مانند سرم‌های تقویتی.
  • یاد گرفتن راه‌های کنترل استرس.
  • ورزش و فعالیت‌های بدنی.
  • لیزردرمانی.
  • ترک سیگار.
  • استفاده از درمان‌های گیاهی.
  • نوشیدن آب.
  • کاشت مو.

پرسش‌های متداول:

1- آیا از دست دادن موی ژنتیکی درمان دارد؟

هنوز درمان قطعی این مشکل شناخته نشده است. اما اگر بدانید که ممکن است دچار این مشکل شوید یا در آغاز این راه هستید، تااندازه‌ای می‌توانید آن را کنترل کنید.

2- چگونه بدانم دچار ریزش مو شده‌ام یا ریزش موهای من طبیعی است؟

بر اساس نظر پزشکان از دست دادن 50 تا 100 تار مو در یک روز طبیعی است و نباید شما را نگران کند. اما اگر ریزش موهای شما بیش از این مقدار باشد، باید فکری برای آن بکنید.

3- ریزش موی آندروژنیک چیست؟

ریزش موی ارثی آندروژنیک نامیده می‌شود که یکی از مهم‌ترین عوامل ریزش مو در مردان است. هورمون‌های آندروژن عامل پدیدآورنده این نوع ریزش مو هستند. DHT یا دی هیدراتستوسترون نوعی آندروژن است و صفات مردانه را در مردان پدید می‌آورد. احتمال می‌رود افزایش این هورمون روی کوچک‌تر شدن فولیکول‌های مو و از دست رفتن آنها تاثیرگذار باشد.

4- آیا الگوی ریزش موی زنانه با الگوی ریزش موی مردانه متفاوت است؟

بله، ریزش موی آندروژنیک در زنان تارهای موی زنان را نازک می‌کند و باعث ریزش موهای زنان در همه بخش‌های سرشان می‌شود. در واقع، ریزش مو با الگوی زنانه بیشتر سبب کم‌پشت و نازک شدن موها می‌شود. این نوع ریزش مو با خالی شدن کامل موی مردان در بخشی از سرشان متفاوت است.

سخن پایانی:

با شناخت عوامل ریزش مو در مردان بهتر می‌توانید راه‌های پیشگیری یا درمان آنها را بشناسید. بسیاری از دلایلی که باعث ریزش موی مردان می‌شوند، قابل‌درمان هستند. اما درمان قطعی برخی از این عوامل مانند ریزش موی ژنتیک هنوز شناخته نشده است. پیش از اینکه درگیر مشکل از دست دادن کامل بخشی از موهای خود شوید، به پزشک مراجعه کنید. البته در صورت از دست دادن موها هم راه‌های دیگری برای جبران آن وجود دارد که کاشت مو یکی از مهم‌ترین آنها است.

5/5 - (1 امتیاز)
نوشته قبلی

معتبرترین مدرک کاشت مو را بشناسید

نوشته بعدی

دوره آموزش کاشت مو در مشهد

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
مشاهده همه نظرات
مشاوره رایگان همه دوره ها